Smarrig gratäng lchf baserad på vitkål och köttfärs!
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g köttfärs
- 450 g vitkål
- 5 cm purjolök
- 3 dl crème fraîche
- 2 dl grädde
- ½ dl riven parmesan
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk tomatpuré
- ½ tsk sambal oelek
- riven ost
- smör att steka i
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skölj och skär upp vitkål och purjolök.
- Stek vitkål och purjolök i rikligt med smör, salta och peppra, stek tills vitkålen börjar mjukna. Lägg i en ugnsform.
- Stek köttfärsen i smör, salta och peppra. Lägg köttfärsen över vitkålen.
- Ta undan stekpannan från plattan och lägg i crème fraîche, grädde, buljongtärning, sambal oelek och tomatpuré. Pressa i vitlök och riv i parmesan.
- Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över vitkålen och köttfärsen. Strö över rikligt med riven ost. Kör i ugnen i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Lämna ett svar