Magisk pannacotta med vit choklad och hallongrädde toppat med lakritspulver!
Ingredienser (7-8 portioner)
Pannacotta
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm vaniljpulver
- 200 g vit choklad
- 3 gelatinblad
Hallongrädde
- 2 dl vispgrädde
- 2 ½ krm vaniljsocker
- 200 g frysta hallon, krossade med gaffel
Topping
- Lakritspulver
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min
2. Hacka den vita chokladen i småbitar
3. Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Ta bort från plattan och tillsätt hackad vit choklad. Rör så att chokladen smälter.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner i pannacottan, rör ordentligt så att gelatinbladen löses upp och fördelas.
5. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 4 timmar. Det bör räcka till 7 eller 8 glas med 3-4 centimeter pannacotta i varje.
Servering
Vispa upp grädden lätt och blanda i de krossade hallonen tillsammans med vaniljsocker.
Klicka ut hallongrädden ovanpå den stelnade pannacottan. Sikta över lite lakritspulver över hallongrädden (skippa för de som inte gillar lakrits).
Lämna ett svar