Lyxiga korgar gjorda av riven västerbottenost som fylls med en krämig skaldjursröra och toppas med räkor, rom, dill och citron.
Ingredienser (4 portioner)
Ostkorgar
- 3 dl riven västerbottenost
Skagenröra
- 1 dl crème fraîche
- 3 msk majonnäs (Hellmanns)
- 2 msk fint hackad purjolök
- 2 msk finhackad dill
- 170 g skalade räkor
- 100 g kräftstjärtar
- 1 msk löjrom
- ½ msk pressad citron
- en nypa salt
- en nypa svartpeppar
Garnering
- 4 msk löjrom
- några kvistar dill
- citronskivor
Gör så här
- Börja med ostkorgarna. Ta ¾ dl riven västerbottenost. Använd en stekpanna med teflon på svag värme. Häll ut osten i mitten och låt den smälta på svag värme. Det tar en stund, 5-10 minuter, kolla den inte bränns. Testa med en stekspade i kanten, du märker när osten ”gått ihop” och går att lyfta. Lägg försiktigt osten över ett upp-och-nedvänt glas och låt svalna.
- Gör skaldjursröran: rör ihop crème fraîche och majonnäs. Tillsätt purjolök och dill.
- Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och tillsätt i röran. Spara några räkor till garnering. Rör om och tillsätt 1 msk löjrom. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Ställ svalt.
- Fyll ostkorgarna med röran strax innan den ska serveras och garnera med räkor, löjrom, dillkvist och ev. en citronskiva.
Tips! Du kan förbereda ostkorgarna dagen innan
Lämna ett svar