Ljuvligt god potatis som är skivad och ugnsrostad i muffinsform och toppad med parmesan. Ett annorlunda sätt att servera potatis, passar till både fisk, kyckling och kött!
Ingredienser (4 portioner)
- 8 stora eller normalstora potatisar
- parmesanost (riven)
- 2-3 vitlöksklyftor
- olivolja
- salt
- hackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva potatisen i skivor, lättast är att använda en mandolin.
- Blanda olivolja med pressad vitlök.
- Pensla en muffinsform med olja så att potatisarna lossnar när de är klara.
- Trava potatisskivorna omlott på varandra i muffinsformen.
- Salta ordentligt och ringla över lite olivolja med vitlök och sätt in i ugnen tills potatisen nästan är färdig, ca 20 minuter beroende på tjocklek och potatissort.
- Ta ut plåten och riv över parmesanost. Sätt in i ugnen igen 3-5 minuter för att osten ska gratineras och bli gyllenbrun.
- Hacka över lite färsk persilja och servera direkt.
Lämna ett svar