Ugnsrostad potatis med smör, buljong och örter! Potatisen blir perfekt knaprig utanpå.
Ingredienser (6 portioner)
- 11-13 mellanstora potatisar (fast sort)
- 100 g smör
- ½ hönsbuljongtärning
- örter, en näve (oregano, salvia, rosmarin eller timjan)
Gör så här
- Värm ugnen till 225°.
- Skala potatisen och dela dem på mitten. Koka snabbt i saltat vatten, ca 5-6 minuter (de ska bara mjukna).
- Sila av vattnet och låt svalna i 10 minuter. De ska ”torka” helt utan att ånga, på så sätt blir dom krispiga och goda.
- Smält smöret och smula i den halva buljongtärningen. Låt smör och buljong koka i någon minut.
- Lägg potatisarna i en oljad ugnsform och häll över buljongsmöret. Blanda ordentligt, vänd potatisarna i smöret. Använd gärna en rymlig form så att potatisarna ligger glest, då blir dom mer krispiga. Strö över örter.
- Kör in i mitten av ugnen och låt potatisarna rostas i ca 25 minuter. Vänd potatisarna 2-3 gånger under tillagningen.
Lämna ett svar