Ugnsbakad portabellosvamp fylld med färskoströra! Portabello är en utväxt champinjon som är perfekt att baka i ugnen med fyllning eller lägga på grillen!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 stora portabellosvampar
- 1 rödlök
- 2 stora vitlöksklyftor
- 4-5 soltorkade tomater
- 25-30 g ruccola
- 25-30 g bladspenat
- 2 msk finhackad persilja
- 1-2 tsk svampfond eller kantarellfond (koncentrerad)
- 1 msk citronsaft
- 1 dl riven parmesan
- 25 g rostade pinjenötter
- 250 g färskost (Philadelphia)
- salt och svartpeppar
Garnering/servering
- sallad
- parmesan
- rostade pinjenötter
Gör så här
- Mixa ihop rödlök, vitlök, soltorkade tomater, ruccola, spenat, persilja, fond, rostade pinjenötter, citronsaft och riven parmesan.
- Blanda mixblandningen med färskost och smaka av med salt och peppar.
- Ta bort fötterna på svamparna.
- Lägg färskoströran i hatten på varje svamp (uppochnedvänd).
- Lägg svamparna på en smord bakplåt och kör i ugnen på 200° i ca 25 minuter.
- Garnera med riven parmesan och rostade pinjenötter. Servera med sallad.
Servera med en god sallad eller som tillbehör till grillat!
Lämna ett svar