Stenbitssill och västerbottensill – två sorters krämig sill som passar utmärkt både till påsk, midsommar och jul! Du gör dom enkelt själv med Abbas 5-minuters sill.
Stenbitssill
Ingredienser (1 glasburk)
- 1 ask 5-minuters sill 420 g (210 g avrunnen)
- 3 msk majonnäs Hellmans
- 1 dl crème fraîche
- ½ citron (juice och rivet skal)
- ½ finhackad rödlök
- 1 burk stenbitsrom 80g (spara lite till garnering)
- svartpeppar
- dill (spara till garnering)
Gör så här
- Pressa en ½ citron i en bunke. Riv skal från citronen i samma bunke.
- Blanda ned crème fraîche och majonnäs.
- Skala och finhacka rödlök och skär sillfiléerna lite på snedden.
- Tillsätt sill och rödlök, smaka av klippt dill och svartpeppar.
- Rör till sist i stenbitsrom och blanda försiktigt, häll ned i en glasburk med lock.
- Ställ i kylen, gärna över natten så att smakerna sätter sig.
- Innan servering – garnera med lite rom, hackad rödlök och dill.
Västerbottensill
Ingredienser (1 glasburk)
- 1 ask 5-minuters sill 420 g (210 g avrunnen)
- 2 msk majonnäs Hellmans
- 1 ½ dl gräddfil
- ½ tsk dijonsenap
- ½-1 dl riven västerbottenost
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- hackad persilja
Gör så här
- Blanda majonnäs, gräddfil och dijonsenap i en bunke, smaka av med salt och peppar.
- Klipp i persilja och skär silfiléerna lite på snedden, blanda ned detta i bunken och rör om.
- Tillsätt osten, smaka av hur mycket du vill ha. Ställ i kylen, gärna över natten.
- Innan servering – garnera med lite extra ost och persilja.
Lämna ett svar