Magisk pasta pappardelle med smak av tryffel, mascarpone, vitlök och svamp!
Ingredienser (4 portioner)
- Pasta 500 g (gärna bred pasta typ pappardelle från Zeta)
- 20-22 skogschampinjoner
- 3 dl grädde
- 3 tsk svart tryffel
- 1 påse babyspenat (65 g)
- 3 vitlöksklyftor
- 3 schalottenlökar
- 3 msk koncentrerad kalvfond
- parmesan
Tryffelkräm
- 1 burk mascarpone (250 g)
- 2 tsk pressad citron
- 2 msk tryffelolja
- salt och peppar
Gör så här
- Börja med tryffelkrämen: blanda mascarpone, citronsaft, tryffelolja, salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Skär upp champinjonerna i skivor. Stek champinjonerna och lägg åt sidan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackning, dra bort en minut på koktiden för att få den ”al dente” (pastan ska blandas med övriga ingredienser).
- Hetta upp smör och fräs schalottenlök och vitlök. Tillsätt sedan champinjonerna, grädde och fond. Låt puttra en stund och håll sedan i tryffelkrämen samt svart tryffel.
- Låt blandningen koka upp och blanda sedan ned babyspenat och pasta.
- Toppa med riven parmesan.
Lämna ett svar