Spansk potatisomelett är en av de vanligaste och mest älskade rätterna i Spanien! Enkelt att laga och gott att äta! I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning.
Ingredienser (4-6 portioner)
- ½ dl olivolja
- 4 bakpotatisar, skalade och skivade
- 1 gul lök, hackad
- 200 g chorizo, tärnad
- 5 ägg
- salt och peppar
Gör så här
1. Värm 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme.
2. Stek potatis och lök i ca 10–15 minuter.
3. Lägg chorizo och stek i ytterligare 5 minuter eller tills potatisen mjuknat och korven är stekt. Krydda med salt och peppar.
4. Vispa äggen i en stor skål.
5. Lägg i potatis, lök och chorizo. Blanda väl.
6. Hetta upp resterande olja i en stekpanna på medelvärme.
7. Lägg äggsmeten i pannan och stek utan omrörning i ca 10 minuter.
8. Placera en stor tallrik över pannan och vänd. Skjutsa ner
tortillan i pannan igen med stekta sidan upp.
Stek den andra sidan i ca 5–10 minuter till.
9. Lägg över på fat och låt svalna eller servera direkt.
Lämna ett svar