Torskrygg som tillagas sous vide. Fisken blir fantastiskt god och mör, perfekt tillagad. Serveras med Amandinepotatis, dillsås och haricots verts!
Ingredienser (4 portioner)
- 4-6 torskrygg filéer
- ca 1 kg Amandinepotatis
- haricots verts
Sås
- 2 ½ dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
- 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
- 2 dl creme fraiche (kokbar)
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 dl finhackad dill
- dill (till dekoration)
- citronklyftor (till dekoration)
Gör så här
1. Sätt din sous vide cirkulator på 50 grader.
2. Vacuumförpacka torskfiléerna med en skvätt vitt vin och ett par dillkvistar
3. När cirkulatorn uppnått 50 grader, kör fisken i 30 minuter.
4. Börja koka potatisen. Amandinepotatis ska koka stillsamt i ca 18-20 minuter.
5. Gör såsen medan potatis och fisk tillreds:
6. Koka upp grädde och fiskbuljong. Tillsätt creme fraiche och koka upp under omrörning.
7. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.
Lämna ett svar