Torskrygg i ugn med en oemotståndlig sås av dijon och gräslök, serveras med knaperstekt bacon och pressad potatis!
Ingredienser (4 portioner)
- 4-5 bitar torskrygg (ca 125 g)
- 3 schalottenlökar
- 2 dl grädde
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl hackad gräslök
- 1 paket bacon
- 1 dl riven ost
- salt
- svartpeppar och citronpeppar
- ca 900 g potatis
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra (citronpeppar och svartpeppar).
- Skala och hacka löken. Bryn den i smör under omrörning. Se till så att den inte bränns. Lägg den brynta löken runt fisken.
- Blanda ihop grädde, crème fraîche, senap och gräslök till en sås. Häll den över fisken.
- Strö över den rivna osten.
- Ställ i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Knaperstek bacon i små bitar under tiden och låt rinna av på hushållspapper.
- Strö bacon över fisken innan servering.
- Pressa potatisen och servera tillsammans med fisken.
Lämna ett svar