Torskrygg i foliepaket tillsammans med potatis, sötpotatis, morötter och lök. Otroligt smakrikt och dessutom är det enkelt att göra. Servera dina foliepaket med aioli och du har en supermiddag!
Ingredienser (4 portioner/knyten)
- 4 frysta torskryggfiléer á 125 g
- ca 600 g potatis
- 1 stor gul lök
- 3-4 morötter
- 1 sötpotatis
- 100 g smör
- citronpeppar
- flingsalt
- aioli
Gör så här
- Sätt ugnen på 200° (”vanlig” ugn, ej varmluft)
- Skala och skiva den okokta potatisen. Skala sötpotatisen och skär upp mindre bitar. Du vill inte ha för tjocka bitar när du ugnsbakar paketen.
- Skala morötterna och skiva upp i slantar.
- Skala och skiva löken.
- Ta ut torskryggarna från frysen (den ska bakas i ugnen direkt från frysen).
- Lägg ut fyra ark med aluminiumfolie i lagom storlek. Fördela och blanda potatis, sötpotatis, morötter och lök i mitten på foliearken.
- Lägg ut en fryst torskrygg ovanpå potatisblandningen. Strö över salt och citronpeppar. Avsluta med ett par klickar smör ovanpå varje torskrygg.
- Förslut varje fiskpaket ordentligt och lägg på en ugnsplåt.
- Stek i ugnen ca 40-45 minuter.
- Servera med aioli.
Lämna ett svar