En klassiker där kokta äggbitar med hackad färsk persilja i den lena såsen tillsammans med ugnsbakad torsk och kokt potatis blir en ljuvlig kombination…
Ingredienser (4 portioner)
- 700-800 g torsk
- 900 g fast potatis
- 4 ägg
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 fiskbuljongtärning
- ½ kruka persilja
- salt och peppar
- 2 morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 8-9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.
- Skala och koka potatisen.
- Skala morötterna och skär dem i stavar.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra torsken. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter (20 minuter om torsken är fryst) eller tills innertemperaturen är 56 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
- Hacka persiljan och vänd ner persilja och äggbitar på slutet.
Servera torsken med såsen, kokt potatis och morotsstavar.
Lämna ett svar