Enkel och god sallad! Du kan såklart variera din tonfisksallad oändligt men här är ett enkelt recept med sallad, rödlök, gurka, ägg, fetaost och tonfisk.
Ingredienser (5-6 portioner)
- 3-4 ägg
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 8 cocktailtomater
- ½ gurka
- 200 g fetaost
- 1 rödlök
- ½ huvud isbergssallad
- ½ dl olivolja
- 4 msk vinäger
- 1 krm svartpeppar
- Dressing (Rhode Island eller Thousand Island)
Gör så här
- Koka äggen till krämig gula, ca 5 min. Kyl ner och skala direkt.
- Skölj sallad och skär i bitar eller riv för hand i småbitar. Lägg på ett fat.
- Skölj och skär tomater och gurka.
- Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen.
- Skiva rödlöken.
- Tillsätt tonfisk och ringla över olivolja.
- Skär äggen i klyftor och fördela ut på fatet.
- Servera med dressing och ett gott bröd, t ex ljust lantbröd eller surdegsbröd.
Lämna ett svar