Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är en riktig klassiker! Underbar förrätt till nyårsmiddagen, en lyxig toast med skagenröra! För att få bästa resultat, börja med en ganska tjock majonnäs så du får en tät skagenröra som inte blir rinnig även om räkorna skulle släppa lite vätska.
Ingredienser (4-5 portioner)
Skagenröra
- 600 g skalade räkor
- ½ rödlök, finhackad
- ½ dl dill, finhackad
- 1 dl majonnäs
- 1 dl Philadelphia
- 1 dl crème fraiche
- ½ citron, juice
- salt
- svartpeppar
Smörstekt bröd
- 12 skivor formbröd
- smör
Garnering
- dill
- citron
- löjrom
Gör så här
1. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål (glöm inte att spara några till garnering).
2. Blanda i övriga ingredienser och rör om väl. Smaka av med salt och peppar. Plasta över och ställ skagenröran i kylen tills det är dags att servera.
3. Ta ett glas eller en stansform och stansa ut runda cirklar av brödet.
4. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och stek bröden gyllenbruna på båda sidor.
5. Servera din skagenröra på det frasiga brödet och garnera med några hela räkor, dill, citronklyftor och löjrom.
Lämna ett svar