Godaste tacopajen för fredagsmyset. Saftig och krämig med köttfärs och ost. Servera med grönsallad, svalkande gräddfil, krispiga tacochips och avokado. Gör en dubbel sats, den kommer gå åt!
Ingredienser
Pajdeg
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g margarin
- ½ 1 dl filmjölk
Fyllning
- 700 g köttfärs
- 1 ½ påse taco-kryddmix
- 1 st gul lök
- 1 dl vatten
- 2 st stora tomater
- 6 st fefferoni eller 1 stor röd paprika (om du vill ha lite mildare). Skvätt i lite sambal oelek om du vill ha lite mer knuff i köttfärsen
Topping
- 2 dl crême fraiche
- 5 msk majonnäs
- 1,75 dl riven ost
- 3 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Pajdeg: Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 8-9 min i 225°, i mitten av ugnen.
Fyllning: Bryn köttfärs och lök i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten och tacokrydda. Låt koka ihop en stund. Lägg all fyllning i pajskalet. Hacka tomater och fefferoni/paprika efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping: Blanda toppingen och bred ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera med en stor blandad sallad. Gärna med massa avokado.
Lämna ett svar