En härligt krämig tacogratäng som hela familjen kommer att älska! Här har du en smakrik tacogratäng med färskost, crème fraîche, röd chili, mozzarella och jalapeño. Mums!
Ingredienser (5-6 portioner)
- tortillachips
- en påse tacokrydda
- 600 g köttfärs
- 2 dl crème fraîche
- 200 g philadelphiaost
- 2+2 vitlöksklyftor
- ett knippe hackad gräslök
- ½ röd chili
- 7-8 skivor hamburgarost (gärna med chilismak)
- 150-200 g riven ost
- en liten påse mozzarellabollar
- två medelstora tomater
- 15-20 skivor jalapeño
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda ihop crème fraîche, philadelphiaost, 2 pressade vitlöksklyftor, hackad röd chili och hackad gräslök (spara lite gräslök till garnering).
- Häll det i botten på en rund ugnsform (ca 28 cm i diameter). Toppa röran med burgarost.
- Stek köttfärsen med tacokryddan och fördela ut över burgarosten.
- Toppa köttfärsen med riven ost, skivade tomater, jalapeño och halverade mozzarellabollar.
- Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter.
- Toppa med hackad gräslök och hackad vitlök. Stick ner tortillachips längs kanten.
Servera med extra tortillachips och ev. gräddfil
Lämna ett svar