Sockrigt tacoskal med kardemumma och socker, fylld med vaniljglass och jordgubbsröra.
Ingredienser (4 portioner)
- 4 tortillabröd (den minsta storleken)
- smör att steka bröden i
- 1 dl strösocker
- 2 msk malen kardemumma
- vaniljglass
Jordgubbsröra (går lika bra med hallon)
- 125 g frysta jordgubbar
- 0,75 dl strösocker
- saft från 1 citron
Gör så här
1. Blanda strösocker och kardemumma i tallrik.
2. Stek tortillabröden gyllene i smör på medelvärme på båda sidorna.
3. Vänd bröden i kardemumma- och sockerblandningen medan de fortfarande är varma.
4. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma.
Tips: sätt skalen i en upp- och nedvänd muffinsform.
5. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
6. Lägg alla ingredienser till röran i en kastrull och koka upp under omrörning tills bären mjuknat men fortfarande är hela.
När röran svalnat fyller du dina tacoskal med glass och röra och serverar direkt.
[…] Inlägget hittar du här […]