Ljuvligt sega maränger som är swirlade med choklad. Servera med glass, chokladsås och färska bär.
Ingredienser (12 st)
6 st äggvitor
4 dl socker
100 gram mörk block- eller bakchoklad
Gör så här
- Bryt chokladen och lägg den i en skål. Ställ skålen över ett vattenbad på låg värme.
- Lägg äggvitor och och socker i en annan värmetålig skål.
- Sätt skålen med äggvitor och socker över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 5-10 minuter.
- När sockerkristallerna har smält tar du skålen från värmen och vispar marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen ”ramlar ur”.
- Häll i chokladen försiktigt och rör om varsamt, bara med något enstaka tag, så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
- Klicka eller spritsa ut marängen i 12 stycken jämnstora rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!
Servera med vaniljglass, färska bär och chokladsås. Här hittar du recept på den bästa chokladsåsen.
Tips! Smält lite extra choklad och rippla över dina maränger när dom har svalnat.
Lämna ett svar