Marinerade kycklingspett med en fräsch glasnudelsallad och srirachamajo. Ju längre du låter kycklingen marineras, desto godare blir det! Smaklig måltid!
Ingredienser (4 portioner)
Kyckling
- 800 g kycklinglårfilé
- 1 tsk japansk soja
- 1 msk kinesisk soja
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk sriracha
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk risvinäger
- grillspett (trä funkar bra)
Vinägrett (till glasnudelsalladen)
- 1 dl vatten
- 2 st lime
- 1 st chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk sirap
- 2 msk rapsolja
- flingsalt
Glasnudlar
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- 150 g rödkål
- 200 g glasnudlar
- ½ gurka
Topping
- 2 dl jordnötter
- 4 st salladslök
Gör så här
Kyckling
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg dina grillspett i blöt (om du kör träspett).
- Marinera kycklingen i minst 30 min, men gärna i ett par timmar. Spara lite marinad till pensling efter tillagning.
- Sätt ugnen på 225 grader eller sätt på grillen. Trä kycklingbitarna på grillspett eller sprid ut dem på en ugnsplåt utan spett. Grilla kycklingen i övre delen av ugnen i ca 15-20 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg, alternativt kör dom på grillen. Håll koll så att de inte bränns.
- Pensla med mer marinad när de är klara! Servera varma, ljumma eller kalla!
Vinägrett / Glasnudelsallad
- Finhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, sirap, olja och några nypor flingsalt.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt.
- Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan ligga i kallt vatten.
- Strimla alla grönsaker och sila av glasnudlarna ordentligt. Klipp nudlarna med en sax så blir salladen mer lätthanterlig.
- Blanda med grönsakerna och vinägretten.
Toppa glasnudelsalladen med jordnötter och salladslök. Servera med kycklingen.
Lämna ett svar