Potatis med sting som passar perfekt till grillmiddagen! Urgröpt potatis med zucchini, svamp och pancettaskinka som är toppad med Spicy Guajillo mjukost. Mums!
Ingredienser (10 potatishalvor)
- 5 potatisar av fast sort (gärna lite större)
- olja
- 1 dl Spicy Guajillo mjukost
Fyllning
- ½ zucchini
- 200 g blandad svamp (går bra med champinjoner)
- 100 g pancettaskinka
Garnering
- ca 2 msk hackad persilja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj och skrubba potatisen, skär den i halvor. Pensla lite olja på snittytan och lägg potatishalvorna på en plåt med snittytan upp. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, så att de blir mjuka.
3. Fyllning: Skär zucchini, svamp och pancettaskinka i kuber.
4. Stek zucchini, svamp och pancetta i en torr stekpanna på hög värme så att vätskan försvinner.
5. När potatisen är klar ställ den åt sidan ca 10 minuter och låt svalna.
6. Gröp ur potatishalvorna men spar ca ½ cm närmast skalet så att de är stabila och inte går sönder.
7. Lägg i fyllningen och toppa med Spicy Guajillo.
8. Sätt ugnen på grillfunktion 200 grader och gratinera potatishalvorna ca 5 minuter.
9. Garnera med hackad persilja.
Tips – spara den urgröpta potatisen och blanda med lite mjukost. Servera som extra tillbehör.
Lämna ett svar