Kall potatissallad som är perfekt till sommarens grillmåltider eller till studentbuffén!
Ingredienser (4 portioner)
- 750 g färskpotatis
- 1 dl mild ”vanlig” senap
- ¾ dl socker
- 1 dl vatten
- ½ dl vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 3 st vitlöksklyftor
- vitpeppar
- svartpeppar
- salt
- 5 dl matolja (blanda i sist)
- 2 små rödlökar
- 125 g körsbärstomater
- 1 dl rostade pinjenötter
- 10-12 basilikablad
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
- Blanda senap, socker, vatten, vitvinsvinäger, salt, vitlök, svart- och vitpeppar, salt. Avsluta med att blanda i oljan. Ställ i kylen tills potatisen svalnat.
- Blanda potatisen med blandningen.
- Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna. Skiva upp rödlök och körsbärstomater.
- Lägg upp på fat. Dekorera med skivade rödlökshalvmånar, halverade körsbärstomater, rostade pinjenötter och basilikablad.
Lämna ett svar