Släng ihop några snabba frallor på lördags- eller söndagsmorgonen. Tar ca 15 minuter och du har varma frallor/scones…
Ingredienser (12 st)
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl grahamsmjöl
- 6 dl vetemjöl
- 100 g smör, rumsvarmt
- 3 dl filmjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och massera in det ordentligt i mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Lämna ett svar