Ljuvliga smördegsbakelser! Serveras med jordgubbar och en mascarponekräm med vispgrädde och lemon curd!
Ingredienser (8 st)
- 1 förpackning frysta smördegsplattor, avlånga (ca 400 g)
- 1 uppvispat ägg (till pensling)
- 250 mascarpone
- 1 ½ msk florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl lemon curd
Till servering
- färska jordgubbar (går naturligtvis bra med andra bär efter tycke och smak)
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Tina de frysta smördegsplattorna i ca 10 minuter.
- Dela varje smördegsplatta på hälften så att det blir två kvadratiska bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Använd en kniv och gör en skåra på varje platta så att det blir en ”ram” ca 1 cm innanför ytterkanten. Nagga rutan som är innanför ramen med en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter, tills de blir gyllene och lite ”puffiga”. Låt svalna.
- Vispa under tiden ihop mascarpone, vispgrädde, florsocker och lemon curd till en jämn och fluffig smet.
- Peta/tryck försiktigt ned den naggade, inre delen av varje smördegsruta. Bred på mascarponekrämen och garnera med färska jordgubbar. Pudra över florsocker.
Lämna ett svar