Semmelkladdkaka – kladdkaka och semla i ett. Det bästa av två världar i en och samma kaka.
Ingredienser (ca 10 bitar)
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk mortlad kardemumma
- 50 g riven mandelmassa
- 1 nypa salt
Garnering:
- 2 dl vispgrädde
- 1 nypa mortlad kardemumma
Gör så här
- Börja med att sätta ugnen på 175°c och smörj en rund form med smör och vetemjöl.
- Smält smöret och låt svalna en aning.
- Rör ihop strösocker och ägg i en skål, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, mandelmassa, salt och det smälta smöret. Arbeta ihop en slät smet och häll den sedan i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 16-17 minuter. Tag ut och låt stelna helt i frysen eller kylskåpet.
- Vispa grädden och spritsa den på kladdkakan innan servering, toppa sedan med lite mortlad kardemumma.
Lämna ett svar