Gör din egen variant på semifreddo (italienska som betyder ”lätt fryst”). Här med jordgubbar och maräng som serveras med kolasås och färska jordgubbar.
Ingredienser (8 portioner)
- 5 dl vispgrädde
- 5 äggulor och 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 liter jordgubbar
- 12 maränger, grovt krossade
Tillbehör
- kolasås
- färska jordgubbar till garnering
Gör så här
- Vispa grädden.
- Vispa äggulorna och strösockret fluffigt i en separat skål.
- Vispa äggvitorna separat till ett skum.
- Rensa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering)
- Blanda äggulesmeten och jordgubbspurén. Vänd i grädden och sist äggvitorna. Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1 ½–2 liter. Varva jordgubbspurén och krossade maränger.
- Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar. Sätt plastfolie över glassen om den ska sparas länge i frysen.
- Semifreddo betyder lätt fryst på italienska, så ta fram glassen 25-30 minuter före servering.
- Garnera med färska jordgubbar vid servering och ringla över kolasås.
Lämna ett svar