Vem gillar inte saltlakrits? Här som fudge med choklad, turkisk peppar och lakritsströssel. Perfekt julgodis!
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 4 dl strösocker
- 50 gram smör
- 4 msk ljus sirap
- 1 påse turkisk peppar
- 200 gram mjölkchoklad
- svart karamellfärg
Garnering
- Lakritsströssel
Gör så här
1. Krossa turkisk peppar i mortel.
2. Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Viktigt att komma upp i 120 grader, annars stelnar inte fudgen. Använd en termometer under sjudningen.
3. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
4. Droppa ner svart karamellfärg (prova dig fram) och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform, ca 24 x 30 cm.
5. Strössla över lakritsströssel och ställ kallt tills den kylts ner, gärna över natten.
6. Skär lagom stora bitar och servera.
Förvaras svalt.
Lämna ett svar