Serveras med ciabattabröd, parmesankräm och ugnsrostade grönsaker där hälften av grönsakerna mixas till en krämig sås!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 skivor ryggbiff (á ca 150 g)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 3 krm svart svartpeppar
Grönsaker som ugnsrostas
- 2 vitlöksklyftor
- 4 schalottenlökar
- 1 aubergine (250 g)
- 4 plommontomater (ca 300 g)
- 1 röd chili
- ½ dl vatten (tillsätts efter ugnsrostning)
- 1 msk pressad lime (tillsätts efter ugnsrostning)
Parmesankräm
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl färsk riven parmesanost
- 1 tsk rivet limeskal
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 4 ciabattabröd
- 1 påse ruccola
- 1 dl marinerade oliver
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Riv skal av lime.
- Skiva vitlöken i tunna skivor. Skala och klyfta schalottenlöken. Skölj och tärna aubergine och tomat. Dela och kärna ur chilin, skär den i småbitar.
- Baka grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör om/blanda några gånger under tiden.
- Ta ut från ugnen och salta och peppra över grönsakerna. Lägg drygt hälften i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten och pressad lime och mixa till en slät kräm. Håll upp i kastrull.
- Gör parmesankrämen: Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt riven parmesanost och rivet limeskal. Salta och peppra. Hit kan du förbereda innan.
- Dela bröden på längden. Grilla delarna på båda sidor så att dom får ett vackert mönster. Det går också bra att värma bröden i ugnen några minuter, gärna med lite olja.
- Banka ut ryggbiffsskivorna, salta och peppra. Grilla eller stek varje sida. Värm såserna och grönsakerna en stund.
- Lägg upp brödbottnarna på 4 tallrikar. Fördela ruccola över, därefter grönsakssås, köttbit, parmesankräm och brödlock. Fördela resten av grönsakerna runtom tillsammans med oliver.
Lämna ett svar