Tillaga din ryggbiff sous vide! Du får en riktigt mör och fin köttbit. Servera med rostad vitlökspotatis, chilimajonnäs och fetaostkräm.
Ingredienser (4 portioner)
Ryggbiff
- ca 800 g ryggbiff i bit
- olivolja
- vitlökspulver
- salt och svartpeppar
Chilimajonnäs
- 2 dl majonnäs, Hellmanns
- ½ – 1 msk sriracha
- salt
Fetaostkräm
- 3 dl grekisk yoghurt
- fetaost, 1 förpackning
- ½ pressad lime
- 2-3 klyftor vitlök, pressade
- 2-3 msk honung
- 1 msk torkad timjan
- salt och svartpeppar
Rostad vitlökspotatis
potatis, fast ca 800 g
3 msk olja
2-3 vitlöksklyftor
salt
Gör så här
Ryggbiff
- Sätt din sous vide cirkulator på 57 grader.
- Skär ryggbiffen i 2-3 cm tjocka skivor, bör bli 6-7 skivor på en 800 grams bit.
- Lägg ut skivorna på bakplåtspapper. Strö på salt, svartpeppar och vitlökspulver.
- Vacuumförpacka ryggbiffskivorna med en skvätt olivolja.
- När cirkulatorn uppnått 57 grader, lägg köttet i vattenbadet och kör det i två timmar.
- Bryn köttet snabbt på hög värme med smör och vitlök, bara så att du får en fin stekyta.
Chilimajonnäs
Blanda samman majonnäs med sriracha. Rör i sriracha lite i taget och smaka av så att du får rätt hetta. Smaka av med salt och ställ svalt.
Fetostkräm
Häll upp yoghurt i en bunke, smula ner fetaost. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
Rostad vitlökspotatis
- Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i halvor. Lägg dem på en ugnsplåt.
- Pressa ner vitlök i oljan, blanda och pensla potatisarna.
- Salta potatisen. Strö eventuellt över parmesanost eller färska kryddor.
- Grädda potatisen längst ner i ugnen i 40–50 min. Sänk temperaturen till 230 grader när du sätter in potatisen. Tiden kan variera beroende på potatisarnas storlek och sort. Potatisen är klar när den är mjuk och fått lagom med färg.
Servera med halverad tomat med persilja.
Lämna ett svar