Ljuvligt god kötträtt med ryggbiff som serveras med sallad, egengjord pesto, hyvlad parmesan och pinjenötter!
Ingredienser (4 portioner)
- Ryggbiff, 4-5 st skivor
- 1 påse machésallad
- hyvlad parmesan
- ½ dl pinjenötter
- Färsk timjan
- salt och peppar
Pesto
- 2 krukor basilika
- ½ dl pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl finriven parmesanost
- 1 ½ dl olivolja
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till peston i en mixer och kör till en jämn smet.
- Salta och peppra ryggbiffskivorna. Låt gärna ligga framme i rumstemperatur ca 30 min.
- Fördela ut machésallad på ett fat.
- Grilla ryggbiffarna så som du vill ha dom. Jag vill gärna ha lite rosa/rött i mitten.
- Skär upp ryggbiffarna i skivor och fördela ovanpå salladen.
- Klicka ut pesto ovanpå köttet.
- Fördela ut hyvlad parmesan och pinjenötter. Dekorera gärna med lite timjan.
Servera gärna med ugnsrostad delikatesspotatis.
Lämna ett svar