Underbart goda bullar med vaniljfyllning! Rimbobullar är en blandning mellan wienerbröd och vanliga bullar som blir otroligt luftiga och goda. Garnera bullarna med glasyr efter gräddning.
Ingredienser (18 st)
- 25 g jäst
- 2 dl kall mjölk
- ½ dl socker
- ½ msk nymalen kardemumma
- ca 6-7 dl vetemjöl
- 200 g rumsvarmt smör
Fyllning
- 75 g smör eller margarin
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
Pensling och garnering
- ägg
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Gör så här
- Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen har löst upp sig.
- Tillsätt socker, kardemumma och mjöl. Arbeta samman för hand eller med assistenten med degkrok och tillsätt det rumsvarma smöret. Arbeta till en smidig deg.
- Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att jäsa den först. Kavla ut degen till en stor fyrkant på ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm, med en pizzaslicer eller kniv.
- Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Klicka eller spritsa ut fyllning mitt på varje fyrkant.
- Vik upp varje hörn mot mitten mot fyllningen och tryck samman i mitten. Lägg bullarna i formar och ställ dem på en bakplåt.
- Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 230 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
- Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Lämna ett svar