Krämig räkpasta med vitlöksstekta champinjoner, citron och bladpersilja. Vill du lyxa till det ytterligare så kan du byta räkor mot scampi.
Ingredienser (4 portioner)
- 350 g pasta
- 400 g skalade räkor alternativt scampi
- 250 g färska champinjoner
- 5 st vitlöksklyftor
- ½ purjolök
- 3 dl créme fraiche
- 1 dl mjölk
- 1½ msk koncentrerad hummerfond
- ½ st citron
- 20 g färsk bladpersilja
- salt
- grovmalen svartpeppar
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Finhacka vitlöken och skär champinjonerna i mindre bitar.
3. Stek champinjonerna och vitlöken med lite olja i en stekpanna på hög värme ca 3-5 minuter tills champinjonerna fått en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra.
4. Ansa och skiva purjolök i tunna skivor. Fräs det i en kastrull med lite olja i 1-2 minuter. Tillsätt sedan créme fraiche, mjölk, hummerfond och citronsaft. Låt såsen koka ihop i ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Rör ned räkorna i såsen och blanda sedan såsen med pastan och de vitlöksstekta champinjonerna. Grovhacka persiljan och vänd ner i pastan. Om du hellre vill köra scampi så fräs på scampin i lite olja och vitlök ca 45 sekunder på varje sida innan du vänder ned dom i såsen.
Lämna ett svar