En klassiker som aldrig går ur tiden! Crêpes är franska för tunna pannkakor och kan serveras både som förrätt, huvudrätt och efterrätt. Här fylld med räkor! Sååå gott!
Ingredienser (4 portioner)
Fyllning
- 4 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 dl mjöl
- 1 st tärning grönsaksbuljong
- 200 g räkor (nettovikt)
- 3 msk hackad dill
- salt
- peppar
- 2 dl riven ost
Pannkakor
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl vatten
- 1 krm salt
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 3 msk smör
Gör så här
Fyllning
- Blanda mjölk, grädde, mjöl och smulad buljongtärning i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud stuvningen en kort stund. Tillsätt räkor och dill och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Pannkakor
- Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop.
- Häll ca 3/4 dl i taget av smeten i en mindre stekpanna på medelvärme. Smält lite smör i botten till första pannkakan. Vänd när smeten stelnat på ovansidan. Upprepa på alla pannkakor.
- Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dina crêpes i en smord ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera i 250 grader ca 5 min.
- Servera med sallad, tomat och gurka samt några dillkvistar, någon skiva citron och ev. några räkor.
Lämna ett svar