En matig cheesecake med räkor som passar fint till både påsk, midsommar och jul.
Ingredienser
- 250 gram kavring
- 100 gram smält smör
- 5 gelatinblad
- 400 gram philadelphiaost
- 3 dl crème fraîche
- 1 rödlök (finhackad)
- 1 burk med röd kaviar (stenbitsrom)
- 500 gram räkor med skal
- 3 msk finhackad färsk dill
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
- persilja och skivade rädisor (till dekoration)
Gör så här
- Mixa brödet i mixer
- Smält smöret i en kastrull och blanda med brödsmulorna.
- Rör ihop brödsmulor och smält smör till en lite ”degig” smet. Fördela ut i en form med avtagbara kanter (ca 24 cm), platta till och ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Rör ihop crème fraîche, philadelphiaost, finhackad lök
- Skala och hacka räkorna.
- Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.
Lämna ett svar