En enkel middag som du snabbt tillreder i ugnen. Med ”färdig” Pulled Turkey får du alltid ett mört och saftigt resultat, samtidigt som du slipper jobbet. Servera tillsammans med tortillabröd, guacamole, sallad, picklad rödlök, gräddfil och salsa.
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g Tulip Pulled Turkey
- 8 st Tortillabröd
- Romansallad
- Gräddfil
- Salsa
- 1-2 lime
Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 dl socker
- ½ dl ättika (12%)
- 1 dl vatten
Guacamole
- ½ röd chili, finstrimlad
- ½ stor tomat
- 3 avokado
- 2-3 tsk färskpressad limesaft
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- hackad koriander efter smak
- svartpeppar
- 1 krm chiliflakes
Gör så här
- Börja med picklad rödlök (helst dagen innan, men i alla fall några timmar före).
- Skala, dela och skiva lökarna. Använd gärna en mandolin men akta fingrarna.
- Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Ställ in i kylen (den klarar sig flera veckor).
- Tillaga Pulled Turkey i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Gör guacamolen: Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka eller mosa dem i en bunke.
- Tillsätt limesaft och chili med avokadon och tomaterna. Rör runt.
- Riv ner/pressa vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
- Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. Servera kyld.
- Servera!
Lämna ett svar