Pulled Chicken som du kan servera med en mängd tillbehör. Extra tacksamt med mat som är ”pulled” då den i stort sett tillagar sig själv.
Ingredienser (4-5 portioner)
Tillagningstid: 1 tim och 30 minuter
- 1-1,2 kg tinade kycklingfiléer
- 2-3 vitlöksklyftor
- ½ dl mörk soja
- ½ dl rapsolja
- 2 msk fond (kyckling eller kalvfond)
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
- några varv med pepparkvarnen
Tips på tillbehör
- Tortillabröd
- Picklad rödlök
- Guacamole
- Tärnad mango
- Crème fraiche
- Koriander
- Pitabröd
Gör så här
- Putsa filéerna och lägg dem i en rymlig gryta/kastrull, alla filéer ska ligga på botten av kärlet. Blanda ihop soja, olja, fond, paprikapulver, salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftorna, häll blandningen på kycklingfiléerna och se till att de blir täckta så mycket som möjligt av blandningen.
- Sätt grytan på spisen på svag värme, med lock. Kycklingen ska tillredas ca 1 timme. Vänd på filéerna efter halva tiden.
- Dra isär filéerna med hjälp av två gafflar. Fördela kvarvarande sås jämnt över kycklingen.
Serveras förslagsvis med tortillasbröd, tärnad mango, picklad rödlök. Kycklingen är även god på surdegsbröd med picklad rödlök, mango, avokado, crème fraiche och koriander.
Vill du köra fredagstacos så går det utmärkt att servera med traditionella tacotillbehör såsom salsa, guacamole, tortillabröd, nachochips, sallad, gurka, tomat, majs osv.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar