Ljuvliga potatisrullar med smördeg, parmesan och sesamfrön, passar som en smäck till framförallt kött!
Ingredienser (4 portioner)
- 1 rulle smördeg
- 0,7 kg potatis
- 5 msk smör
- 2 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 125 g parmesan, riven
- 1 ägg
- 3 msk sesamfrön
Gör så här
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i smör, salt, mjölk och riven parmesan. Låt moset svalna ordentligt. Det blir svårare att göra potatisrullarna om moset är för varmt.
3. Rulla ut smördegen och bred ut potatismoset ca 0,5-1 cm tjockt lager på smördegen.
4. Rulla försiktigt från långsidan över till andra långsidan så att det blir en rulle, ungefär på samma sätt som du gör kanelbullar.
5. Skär rullen i skivor med ca 2 cm tjocklek. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper.
6. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.
7. Grädda i ugn 225 grader ca 15 minuter.
Passar utmärkt till både fisk och kött!
Lämna ett svar