Supergod och frasig pizza med ljuvlig tomatsås, tryffelsalami, mozzarella och manchego som toppas med ruccola!
Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg. I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.
Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg
Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.
Ingredienser (4 pizzor)
- 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
- tomatsås (Muttis pizzasås på konserv är den bästa om du inte orkar göra egen)
- 24-26 skivor tryffelsalami
- 4 dl riven manchego (1 dl/pizza)
- 4 dl riven pizzaost (1 dl/pizza)
- mozzarella i bit
- 1 påse ruccola (65 g)
Gör så här
- Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
- Fördela ut tomatsås med en sked så jämnt som möjligt över pizzan. Dra inte ut såsen ända ut till kanten.
- Lägg på riven pizzaost, riven manchego och skivad mozzarella.
- Toppa med tunna skivor tryffelsalami.
- Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
- När pizzan är klar i ugnen, toppa med en näve ruccola.
[…] pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Oxfilépizza […]