Vansinnigt god pizza med chèvre, valnötter och honung! Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg.
I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.
Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg
Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.
Ingredienser (4 pizzor)
- 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
- 400 g chèvre utan kant (Petits Chèvres Doux 12-pack färdigskivad fungerar utmärkt)
- 1 påse valnötter
- flytande honung
- ev. fikon
Gör så här
- Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
- Fördela ut 6 st skivor chèvre på pizzan.
- Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
- När pizzan är klar i ugnen, toppa med valnötter och ringla över honung. Komplettera ev. med fikon.
[…] pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Pizza med salami och gorgonzola Oxfilépizza […]