Piccata är en italiensk klassiker som traditionellt sett görs på kalv, här använder vi kyckling. En enkel rätt att tillaga som samtidigt är väldigt tilltalande. Passar till både vardag och fest! Kycklingfiléerna får en god smak av paneringen som består av parmesan och kryddor. Serveras med nykokt pasta eller ris, tomatsås, spenat och några citronskivor!
Ingredienser (4 portioner)
Kyckling
- 650 g minutfilé eller vanliga kycklingfiléer som du delar på längden (det får inte bli för tjocka delar)
- 2 ägg
- 100 g parmesan
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk olivolja
Tomatsås
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 500 g passerade tomater
- 1 kruka basilika
Till servering
- Pasta (gärna cavatelli) eller ris
- 65 g babyspenat
- 1 citron (skivad)
Gör så här
Tina kycklingen och dela den i tunna filéer.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan passerade tomater. Hacka basilikan och rör ner i såsen. Låt den sjuda några minuter.
Kyckling: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och riv osten. Blanda mjölet med kryddorna. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i den rivna osten. Stek kycklingen försiktigt i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Servera kycklingen med pasta eller ris, tomatsås, citronskivor och spenat, gärna blandad med en vinägrett.
Lämna ett svar