Cupcakes med smak av pepparkaka och en julig apelsinfrosting!
Ingredienser (10 stora eller 20 små):
(jag föredrar att göra små med formar som är 6-7 cm diameter)
Cupcakes
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 100 g smör
- ½ dl gräddfil
- 3 dl vetemjöl special
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Frosting
- 200 g Philadelphiaost
- 100 g smör, rumstempererat (riktigt smör, inte margarin till frosting – en gammal grundregel)
- 6 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- rivet skal från två apelsiner
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en separat bunke.
3. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker vitt och poröst. Blanda i det smälta smöret och gräddfilen.
3. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Blanda ordentligt.
4. Ställ ut formar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fyll formarna till ⅔.
5. Grädda i ugn 10 minuter (om du gör små cupcakes, lite längre om du gör stora)
6. Ta ut och låt svalna.
7. Börja med frostingen. Blanda alla ingredienser och vispa fluffigt. Spritsa frostingen på dina muffins. Använd gärna en stjärntyll med lite större utsläpp så att apelsinskalbitarna inte stoppar upp.
Lämna ett svar