En oemotståndlig sommartårta! Pavlova med fluffig maräng, sötsyrlig jordgubbssås och vispgrädde. Den perfekta sommardesserten eller till fikat!
Ingredienser (ca 6 portioner)
Maräng
- 4 äggvitor
- 2 ½ dl strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger
Jordgubbssås
- 250 g jordgubbar (tinade frysta eller färska)
- 1 ½ msk strösocker
Till servering
- 3 dl vispgrädde
- 250 g jordgubbar (gärna färska)
- citronmeliss eller blommor till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett skum med elvisp. Efter en stund tillsätter du resten av sockret och fortsätter vispa till en fast och glansig maräng.
- Vispa snabbt ner majsstärkelse och vinäger.
- Skeda eller spritsa ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper, i form av en cirkel med en diameter på ca 18 cm.
- Sänk ugnsvärmen till 120° och grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar tills den kallnat.
- Jordgubbssås: mixa de frysta jordgubbarna med socker till en slät sås.
- Skär de färska jordgubbarna i halvor eller skivor. Vispa grädden fluffig.
- Skeda över lite av såsen på marängen och toppa med grädde och jordgubbar. Servera direkt med resten av såsen vid sidan
Lämna ett svar