Krämig pasta med plommontomater, champinjoner och bacon!
Ingredienser (4-5 portioner)
- olja till stekning
- ½ stor finhackad gul lök
- 8-10 finhackade champinjoner
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 300 g finskuren bacon
- ½ dl finhackad persilja
- 400 g plommontomater på konservburk
- 5 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- pastavatten
- ärtskott till garnering
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet (glöm ej att salta vattnet ordentligt)
2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja. Fräs på löken och tillsätt sedan champinjoner och vitlök. Låt det stekas så att storleken på champinjonerna minskar till hälften.
3. Tillsätt bacon. Låt allt stekas tills baconet är glansigt.
4. Tillsätt persilja och plommontomater och häll sedan i grädden, låt puttra i nån minut. 5. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i ca 2 dl pastavatten.
6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter eller tills såsen är krämig.
7. Lägg upp pastan ihop med såsen och garnera med ärtskott.
Lämna ett svar