Krämig pasta med scampi, pesto, chili, vitlök och persilja.
Ingredienser (4 portioner)
- 6 cm färsk chili
- 4 vitlöksklyftor
- 6 msk olivolja
- 800 g scampi eller tigerräkor
- 4 nypor salt
Sås
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk dijonsenap
- 4-5 tsk pesto
- 4 cm fetaost
- 1 dl persilja fryst eller färsk
- 1 st hönsbuljongtärning
- pressad citron
- pasta
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning (gärna lite al dente).
2. Pressa vitlök och finhacka chili. Lägg i en skål tillsammans med olja och (tinad) scampi.
3. Värm upp en stekpanna till hög värme.
4. Tillsätt lite smör i pannan och fräs på scampin ca 30-45 sekunder på varje sida, salta.
5. Häll tillbaka i skålen.
6. Blanda grädde, smulad buljongtärning, pesto och dijonsenap i en kastrull/stekpanna. Låt koka upp, rör samtidigt med en visp.
7. Avsluta med att vispa ner fetaosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
8. Häll på den nykokta pastan i såsen/stekpannan och tillsätt scampin och persiljan.
9. Avsluta med att pressa lite citron över blandningen och några drag med svartpepparkvarnen alternativt när det är upplagt på tallriken.
Lämna ett svar