Pasta med ryggbiff, lök, paprika, champinjoner, vitlök och sambal oelek i en het krämig gräddsås. Och lite parmesan förstås….
Ingredienser (4 portioner)
- 400-500 g pasta penne
- 400-500 g ryggbiff
- 1 gul lök
- ½ grön paprika
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1-2 msk oxfond
- vatten
- 2 dl grädde
- 100 g champinjoner
- ½ dl parmesanost + till maten
- salt
- peppar
- ½ msk sambal oelek
Gör så här
- Skär ryggbiffen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Bryn köttet så det får fin färg, lägg i löken.
- Tillsätt fonden och häll på vatten så det täcker köttet. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. Låt stå och småputtra tills köttet är mört.
- Koka pastan ”al dente” (koka 1 minut kortare än pastans rekommenderade koktid).
- Skär champinjonerna i bitar och riv osten.
- Lägg i champinjonerna och paprikan och låt puttra med i ca 5 minuter.
- Tillsätt grädde, parmesanost och sambal. Låt koka ihop i ca 5 minuter till.
- Rör ner pastan i såsen och låt dra en stund. Toppa med riven parmesanost.
Lämna ett svar