Lövbiff är perfekt i en god sås när man vill laga en snabb vardagspasta. Fungerar också utmärkt som helg- eller bjudrätt.
Ingredienser (4 portioner)
- 300 g pasta penne, tagliatelle eller annan pasta
Sås
- 1 liten purjolök
- 150 g champinjoner
- ca 300 g lövbiff
- 2 msk margarin eller smör
- 2 dl creme fraiche
- ca 1 del kaffegrädde eller mjölk
- 2-3 msk osötad senap
- ½ tsk salt, malen svartpeppar
- 1 tsk dragon
Tillbehör
- 4 äggulor, riven ost
Gör så här
- Skär purjolöken i strimlor. Skölj den väl i kalt vatten. Skiva champinjonerna och strimla lövbiffen.
- Fräs purjo och svamp några minuter i en del av margarinet. Lägg över det i en kastrull.
- Bryn biffen i omgångar i resten av margarinet. Lägg över den i kastrullen.
- Blanda ner creme fraiche och grädde eller mjölk. Smaksätt med senap, salt, peppar och dragon. Låt puttra ca 5 min.
- Koka pastan enligt beskrivning och servera den het tillsammans med såsen, råa äggulor och riven ost.
Lämna ett svar