Ljuvlig pasta med kalvkött, tryffel och mascarponeost! Älskar man tryffel och har lite extra tid över för matlagningen så har du en riktig jackpott…och du, glöm inte parmesan!
Ingredienser (4 portioner)
Kalvkött (långkok)
- cirka 1 kg kalvstek
- 1 morot
- 1 ½ st stjälkselleri
- 1 stor gul lök
- 1 msk rosmarin
- 1 ½ dl rött vin
- 1 msk kalvfond
- salt, peppar
- vatten
Tillbehör
- 300 g pasta
- 1 hackad gul lök
- 1 påse färsk babyspenat
- 1 förpackning mascarponeost
- 2 dl grädde
- cirka 1 ½ dl riven parmesanost
- salt
- peppar
- 1 tsk honung
- cirka 2 tsk rödvinsvinäger
- 3-4 tsk tryffelolja av god kvalitet
- 1 msk olivolja
Gör så här
Kött
- Putsa köttet, bryn i smör i en het stekpanna på alla sidor. Hacka grönsakerna grovt. Lägg i en gryta, tillsätt resten av ingredienserna och fyll på med vatten.
- Låt puttra i cirka 1,5 – 2 timmar.
- Vänd på köttet emellanåt.
- Ta upp köttet och skär det i mindre bitar. Sila buljongen och spar den. Lägg köttet i en skål tillsammans med lite buljong och låt stå.
Övrigt
- Koka pastan, gärna någon minut kortare än instruktionen. Du vill ha den lite ”al dente” eftersom den ska puttra en stund med övriga ingredienser.
- Stek löken i en stekpanna med olivolja. Stek sedan köttet lite lätt, tillsätt babyspenaten. Salta och kör några varv med pepparkvarnen.
- Låt pastan rinna av, lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt den stekta löken, köttet, babyspenaten, lite av den kokta buljongen, mascarponeost, grädde, riven parmesanost, honung, vinäger och olivolja. Låt allt bli varmt. Tillsätt tryffeloljan på slutet, ska ej koka med. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
Servering
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesanost. Om du har färsk tryffel kan du riva över även det.
Lämna ett svar