En krämig carbonara med bacon, vitlök, parmesanost, ruccola och svartpeppar – en klassiker som passar både till vardag och helg!
Ingredienser
- 500 g tagliatelle
- 2-3 paket bacon (klippt i bitar)
- 4 äggulor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ½ dl vispgrädde
- 2 dl riven parmesanost
- ½ tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- en skvätt pastavatten
Till servering
- ruccola
- 4 äggulor
- extra parmesan
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa ihop äggulor, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en separat bunke.
- Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
- Häll av vattnet från pastan.
- Häll tillbaka pastan i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
Till servering
Lägg upp pastan på ett fat och strö över ruccola. Servera med en extra äggula och gå förbi en sväng med pepparkvarnen.
Lämna ett svar