Pasta Arrabiata är en god och lättlagad vegetarisk pasta. Tomatbaserad pasta med sting där den friska tomatsåsen möter hettan i vitlök och chili. Enkelt, gott och…starkt! Toppa med mozzarella för att balansera hettan!
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g spaghetti eller valfri annan pasta
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 2 burkar finkrossade tomater (gärna Mutti)
- 1 tärning grönsaksbuljong
- ½ kruka basilika
- 10-12 varv med svartpepparkvarnen
- salt
- en nypa chiliflakes (efter tycke och smak)
Topping
- 2 paket mozzarella
- riven parmesan
Gör så här
- Skala och finstrimla löken.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Fräs löken mjuk i olivoljan (var försiktig så att den inte bränns). Tillsätt hälften av den finhackade vitlöken och blanda runt.
- Tillsätt finkrossade tomater och riv eller hacka i buljongtärningen.
- Tillsätt resterande vitlök och hacka i den färska basilikan.
- Kvarna i rikligt med svartpeppar, salta efter smak och tillsätt chiliflakes. Låt puttra samman. Smaka av efter hand.
- Låt småputtra medan du kokar pastan.
- Blanda tomatsåsen med pastan och toppa med småbitar av mozzarella och parmesan
Lämna ett svar