Kycklingfiléer serverade på italienskt vis, gratinerade i en smakrik rätt av parmesan, örter och pinjenötter! Servera den med klyftpotatis och sallad och du har ett säkert kort!
Ingredienser 6-7 portioner
- 6 kycklingfiléer, dela dom på mitten om stora
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl grädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ½ dl riven stark parmesanost
- 8 babytomater
- ½ kruka färsk basilika
- 2 msk kycklingfond
- 1-2 msk pinjenötter
- nypa chili flakes
- 1 tsk oreganokrydda
- 1 tsk paprikakrydda
- salt och peppar
- 2 msk olivolja
- klyftpotatis
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Stek kycklingen i en stekpanna på högre värme i lite olja så den får färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
- Hacka vitlöken i små bitar och fräs den med lite chiliflakes i stekpannan med olivolja.
- Sänk plattan till medelvärme. Rör ned crème fraîche, grädde, kycklingfond, paprikapulver, oregano.
- Skär färsk basilika grovt och häll ned. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner riven parmesan och rör ihop.
- Häll såsen över kycklingen i formen. Dela tomaterna på mitten och lägg i, strö pinjenötter över allt. Gratinera i ugnen ca 20 minuter så kycklingen är helt klar och gratängen fått fin färg.
Servera med klyftpotatis och en god sallad.
Lämna ett svar